خشکبار،غذایی کامل برای سلامت کامل
یكی از نكات خوب در مورد میوه ها این است كه میتوان آنها را خشک كرده و به این ترتیب،انواع متنوعی از آنها را برای تمام طول سال قابل دسترس ساخت.
با وجود خشک شدن میوه ها، همچنان مواد غذایی خوب و مفیدی در آنها یافت میشود.معمولاً خشكبار یک خوراكی لذیذ و خوشمزه برای ورزشكاران،گردشگران و یا كسانی كه در زمینه ورزش های شامل مسافت دور كار می كنند،به حساب می آید.
این مواد،منابع انرژی غذایی هستند كه شامل مقادیر مشخص آهن،پتاسیم و سلینم و نیز مقادیر كمی از سایر مواد مدنی و به خصوص فیبرو ویتامین A (درمیوه های خشک شده زرد یا نارنجی) می باشند.
خشكبار برای كسانی كه از یبوست رنج می برند،بسیار مناسب است،چرا كه غنی از فیبر می باشد و نقش ملین را بازی می كند.به علاوه،برای كسانی كه مبتلا به كم خونی می باشند.نیز به دلیل وجود منابع غنی از آهن مفید خواهند بود.
● خرما
خرما یک جانشین مناسب برای مواد قندی و شكر محسوب می شود.به علاوه،یک درمان مناسب برای عارضه خستگی مزمن و نیز كسانی كه از آنمی(كم خونی)رنج می برند،به حساب می آید.انواع متنوع خرمای خشک شده غنی از آهن هستند.به علاوه،تمام انواع آن دارای حجم زیادی فیبر بوده و یك منبع غذایی از نظر پتاسیم به حساب می آیند.
● برگه آلو (بخارا)
این برگه ها از آلو و یا گوجه خشک شده به دست می آیند كه از نظر پتاسیم غنی بوده و در نتیجه برای كسانی كه فشار خون بالا دارند،بسیار مناسبند.به علاوه،در این برگه ها مقدار زیادی نیاسین،ویتامین A و ویتامین B۶ و وجود دارد.در این برگه ها،یک ماده شیمیایی به نام هیدروكسی فنیلیساتین Hydroxphenylisatin وجود دارد كه موجب تحریک عضلات نرم روده بزرگ و كارایی بیشتر آنها شده و در نتیجه،برگه را به عنون یک عامل ملین و از بین برنده یبوست شناسانده است.
● كشمش
كشمش یا انگور خشك شده كه در روش سنتی به صورت خوشه ای چیده شده و سپس روی زمین گذاشته می شد تا در معرض نور و گرما خشك شود،یك منبع غنی از مواد غذایی انرژی زاست.بهترین حالت آن وقتی است كه بگذاریم روی درخت خشک شود.
اگر هم خوشه ها را چیده و روی زمین رها كنیم معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز تبدیل به كشمش خواهند شد.روش های مدرن و جدید امروزی به صورت چیدن مكانیزه خوشه های انگور است.
به این ترتیب كه درخت مو را از قسمت پایین خوشه های انگور چیده و به این ترتیب كشمش ها در شرایط طبیعی و به صورت باقی مانده روی درخت با از دست دادن آب توسط انگور ها تولید می شوند.كشمش برای تقویت طبیعی انرژی فوق العاده است. ۱۰۰گرم كشمش شامل حدود ۷۰ گرم ساكروز،گلوكز و فروكتوز طبیعی است.(همگی جزو مواد قندی و هیدرات كربن هستند).این میوه برای افرادی كه از عارضه خستگی مزمن رنج می برند،ایده آل است و نیز برای كسانی كه نیاز به انرژی بیش از حد نرمال دارند،مانند ورزشكاران و قهرمانان،صخره نوردها و دونده ها،منابعی عالی محسوب می شود.
كشمش غنی از آهن است. ۱۰۰ گرم كشمش شامل بیش از ۲۵% مواد لازم توصیه شونده در یک روز برای زنان است.همچنین،فیبر زیادی در آن وجود دارد كه به كاهش كلسترول و بهبود عملكرد روده ها كمک میكند.در كنار آن،از پتاسیم میتوان نام برد كه موجب كاهش فشار خون و جلوگیری ازدفع مایعات بدن میشود.همچنین سلنیوم دركشمش وجود داردكه برای پوست عالی است.به علاوه،در كشمش،مقادیر كمی از ویتامینA و مقادیر مناسبی ویتامینB یافت میشود.
خیلی از افراد كشمش را به عنون یک غذای كامل و به اصطلاح (دوپینگ) می شناسند.عقیده خوبی است كه همیشه كشمش خریداری شده از سوپر ماركت را قبل از مصرف بشورید.چرا كه ممكن است شامل سولفور و روغنهای معدنی باشند.چون این ماده غذایی غنی از کالری است،برای كسانی كه مبتلا به افسردگی،دلشوره و تشویش و مشكلات عصبی هستند،بسیار مناسب است.
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 808
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1